Pemilik Kelantan FC, Zamsah4m sedi4 undur diri

 PEMILIK Kelantan FC, Norizam Tukiman sedia untuk mengundurk4n diri sekirany4 penyokong merasak4n beliau tidak layak menjadi pemilik pasukan itu.

Menurut Noriz4m atau lebih dikenali sebagai Zamsaham berkata, beliau terfikir untuk melepask4n sepenuhnya saham pasukan Kelantan FC kepada individu yang mampu.

“Pelbagai usaha saya untuk naikkan kelab TRW (The Red Warriors) dari 2020 sehingga sekarang. Duit saya yang Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) hutang RM 3.8 juta belum di terima lagi sesen pun.

“Banyak perancangan saya termasuk fasiliti untuk TRW masih belum tercapai. Saya telah usaha untuk (tempoh) 2.5 tahun.

“Jika rasa saya tak cukup bagus dan tidak layak jadi pemilik kelab ini, saya terfikir untuk melepaskan sepenuhnya saham pasukan Kelantan FC ini kepada individu yang m4mpu,” katanya di laman Facebooknya pada Isnin.

Dalam pada itu, beliau menjelaskan apa yang dilontark4n itu bukan kerana merajuk atau marah.

“Harap takda salah faham. Cuma terpikir nak bagi peluang untuk sesiapa meras4i jadi pemilik penuh sebuah kelab bola.

“Uruskan sendiri baru tahu bagaimana jadi pemilik. Kepad4 yang sentiasa positif dan kritis dengan TRW, saya ucapkan berjuta terima kasih,” katanya.

Sebelum itu, penyokong Kelantan bertindak menggantung sepanduk sebagai tanda mar4h kepada Zamsah4m selepas prestasi kurang memuaskan TRW dalam saingan Liga Super musim ini.

Segelintir penyokong turut menamp4l poster di sekitar pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu untuk meluahkan perasaan kecewa mereka.

Selepas mengharungi lapan perlawan4n Kelantan FC hanya meraih satu kemenang4n, satu seri dan lima kekalahan dengan mengumpul empat mata.

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments