Kontrak pem4in import Selangor ‘bocor’, terima gaji RM132,000 sebul4n

KUALA LUMPUR: Bagaimana tawaran kontrak bu4t pemain Selangor FC (SFC) boleh ‘bocor’ sehingga menjadi tular di media sosial?

Itu persoalan yang timbul selepas sebuah laman Facebook dengan nama Harimau Selatan X mendedahk4n tawaran kontrak buat pemain import ‘The Red Giants’ bagi musim 2023.

 

Dalam surat tawaran kontrak yang memiliki jata Selangor FC dan ditandatangani Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dr Johan Kamal Hamidon, butiran lanjut kontrak turut didedahkan pada hantaran terbabit.

Antaranya adalah gaji bulanan sebanyak RM132,000, yuran tandat4ngan sebanyak RM132,000 dan juga yuran kepada agensi pada jumlah yang sama.

 

Selain itu, kontrak terbabit turut menawarkan amaun dipercay4i bonus sebanyak RM132,000 setiap satu untuk juara Liga Super, juara Piala Malaysia dan juara Piala FA.

Pemain turut ditawarkan RM1,000 bagi kemenangan di tempat sendiri selain elaun rum4h sebanyak RM2,500 sebulan.

Kereta disediakan oleh pasukan dan mereka turut memberik4n satu tiket penerbangan kelas ekonomi buat pemain, isteri dan anak anak untuk terbang ke Malaysia.

Sementara itu, Pengurus SFC, Mahfizul Rusydin Abdul Rashid ketika dihubungi BH Sukan menyatak4n tidak boleh mengulas lanjut mengenai isu terbabit.

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments