Kanak-kanak lima t4hun maut digilis lori dekat rum4h

MELAKA: Kanak-kan4k perempuan berusia lima tahun maut digilis lori ketik4 bermain berhampir4n rumahnya di Kampung Paya Mengkuang, Batang Tiga, di sini, petang tadi.

Dalam kejadian jam 5.25 petang itu, mangs4, Nur Qayra Quraisya Muhamad Qayyum yang juga murid Tadik4 disahkan meninggal dunia di temp4t kejadian.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Christopher Patit berkata, siasatan awal mendapati kemalangan berlaku di simpang tiga.

Menurutnya, ketika kejadian kanak-kanak perempu4n itu sedang bermain bersama saudaranya di sekitar temp4t kejadian di celah pokok.

“Ketika lori berkenaan ingin kelu4r simpang dan pemandunya sudah memastikan keadaan selam4t untuk keluar, tiba-tiba kanak-kanak itu dikatakan datang dari celah pokok dan berlari ke ar4h lori yang sedang bergerak.

“Akibatnya pemandu yang tidak perasan kehadiran mangsa terlanggar mangsa hingg4 maut di tempat kejadian,” katanya dihubungi di sini.

Menurut Christopher, may4t mangsa dihantar ke Jabat4n Perubatan Forensik Hospital Mel4ka (HM) untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kematiannya.

“Pemandu lori berusia 37 tahun itu dibaw4 ke bahagian kecemas4n HM untuk diambil sampel dar4h bertuju4n mengesan kandungan alkohol dan dadah.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

‘Jang4n mengundi t4npa berfikir’ – Anwar

LANGKAWI: Golongan muda tidak boleh menjadikan hak sebagai pengundi di negara ini deng4n memberikan undi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *