Gundog4n terlep4s pingat Piala FA

LONDON: Ilkay Gundogan berharap akan dikalungk4n pingat pemenang pada final Liga Juara-Juara Eropah Sabtu ini – selepas terlepas pingat pada final Piala FA Sabtu lalu.

Kapten dan pemain terbaik perlawanan itu, serta rakan sepasukan Manchester City, Kevin De Bruyne tidak dikalungk4n pingat oleh Putera William selepas menewaskan United 2-1 di Wembley.

Putera Wales itu kemudian memberit4hu mereka yang dia sudah kehabisan ping4t untuk diberikan kepada dua tonggak Man City itu.

Penjaga gol, Ederson kemudian menyerahk4n pingatnya kepada De Bruyne tetapi penjaring kedua-dua gol City termasuk gol terpantas kejohanan, Gundogan, pulang tangan kosong.

Sebaliknya, bek tengah Sepanyol, Sergio Gomez yang tidak berada dalam skuad, dilihat memakai pingat berkenaan.

Setiap pasukan diberikan 20 pingat untuk kesebelasan utama dan sembilan pemain simpanan, dengan tambahan satu pingat untuk pengendali.

Bagaimanapun tambahan 19 pingat diberikan untuk pegawai dan pasuk4n yang tidak berada dalam senarai perlawanan – dan Gundogan menerima pingatnya selepas itu.

“Sekarang masa untuk satu yang kami betul-betul mahukan,” kata Gundogan selepas menjulang trofi kedu4 musim ini.

Kapten City itu turut memainkan peranan penting dalam kejuara4n Liga Perdana Inggeris dengan meledak dua kali ketika menentang Leeds dan Everton.

Bagaimanapun dia mengakui trofi Liga Juara-Juara adalah sasar4n utama mereka, menjelang pertemuan dengan Inter Milan di Istanbul.

Gundogan, 32, dijangka akan menandatangani kontrak baharu bersama City.

Pemain Jerman itu meledak gol terpantas dalam sejar4h final Piala FA apabila menewaskan David de Gea hanya 12 saat selepas sepak mula. – AGENSI

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments