Tak semp4t lari balik negara, perogol kena tah4n sebelum naik pesawat

KUALA LUMPUR: Cubaan lelaki warga asing suspek kes rogol untuk melarikan diri dengan pesawat balik ke neg4ra asal gagal apabila ditahan polis di Pintu Pelepasan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) kelmarin.

Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) dalam kenyataan di Facebook berkata, polis berjaya menahan suspek yang cuba melarikan diri dalam tempoh 48 jam selepas disyaki merogol seorang wanita.

Menurutnya, suspek melakukan perbuatan itu ketik4 berada di rumah mangsa bagi melakukan kerja penyelenggaraan.

“Mangsa yang sempat merakam wajah suspek menggunak4n telefon bimbit terus menghubungi ibu saudara bagi memaklumkan kejadian.

 

“Hasil daripada maklumat itu, pasukan operasi JSJ dapat mengesan suspek yang dalam perancangan melarikan diri untuk balik ke negara asal dengan menggunakan pesawat,” katanya.

Dalam tempoh kurang 48 jam, suspek diberkas ketika berada di pintu pelepasan lapangan terbang dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur untuk tindakan lanjut.

“Kes disiasat mengikut seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

“Jika disabitkan kesalahan, suspek boleh dihukum penjar4 tidak kurang daripada lima tahun dan tidak lebih daripada 20 tahun serta hukuman sebat,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments