Pemilik restoran terkejut lobster berharga RM1,020 dilepaskan oleh pelanggan kedalam laut

Pemilik restoran terkejut lobster berharga RM1,020 dilepaskan oleh pelanggan kedalam laut.

Seorang wanita dianggap ‘berhati mulia’ apabila sanggup melepaskan semula lobster atau udang kara ke laut yang sebelum dijadikan makan malam bersama suaminya di sebuah restoran makanan laut Gente di Mare, Italy.

Daily Star melaporkan, tindakan wanita itu membuatkan pengunjung restoran terkejut selepas memesan makanan mewah berharga 175 pound (RM1,020) dan melepaskan kembali haiwan itu ke habitat asalnya.

Wanita yang tidak dikenali itu telah mengunjungi Gente di Mare terletak di Golfo Aranci, Sardinia bersama suaminya dan memesan lobster untuk dijadikan menu makan malam mereka.

Pemilik restoran, Antonio Fasolino berkata, dia mengambil udang itu dan menimbangnya di dapur dan kemudian memberitahu pasangan itu bahawa ia seberat dua kilogram dan berharga 175 pound.

Kemudian, udang itu dibawa ke dalam baldi lutsinar dan diletakkan di sebelah pasangan itu.

Woman pays $200 for a live lobster at a restaurant just to set it free 🦞 pic.twitter.com/IXWpnUiMU9

— Censored Men (@CensoredMen) September 18, 2023

Sebelum melakukan tindakan mengejutkan semua, pelanggan itu sempat bertanya kepada pemilik restoran jika udang ini akan ‘cedera’ selepas dilepaskan dari tempat tinggi dari meja makan terletak berhampiran tembok restoran yang mengadap laut.

Selepas mendengar penjelasan lanjut, wanita itu segera melepaskan udang ke laut sambil perbuatannya dirakam suaminya.

Pengunjung lain dan kakitangan restoran terkejut dengan kejadian tersebut kerana mereka menyangka bahawa dia hanya bergurau.

“Melihat kegembiraan dan keterujaannya, saya juga terharu. Dia sangat gembira kerana dapat memenuhi hasrat ini dan kami tumpang gembira dengan niat baiknya itu,” kata Antonio.

Baca Lagi:“Sumpah sedap!” – Sajat sebak, menangis 32k ajar buat kuih seri muka dalam sesi live2 tahun pergi kerja jalan kaki naik bas, rakan sepakat beri hadiah..netizen ingatkan motor rupanya kereta baruVideo tular wanita Turki tumpahkan sedikit kopi tanda lamaran diterima raih perhatian ramai

About Mat Lan Editor

Check Also

perlu-sediakan-rm1-bilion-jika-10-mp-umno-nak-sertai-pn-–-ahmad-maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan. Spekulasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments