Atlet boling negara, Nerosha peluk Islam

Atlet boling negara, Nerosha peluk Islam.

Atlet boling wanita negara, Nerosha Keligit Thiagarajan telah melafazkan dua kalimah syahadah untuk menjadi saudara baharu Islam pada Jumaat.

Nerosha mengakui gembira dan tenang selepas melafazkan syahadah di Bilik Hidayah, Ibu Pejabat Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) Kebangsaan.

Menurutnya, dia tertarik dengan Islam kerana kehidupannya sebagai seorang atlet dikelilingi dengan rakan-rakan Muslim yang mengerjakan ibadah Islam.

“Saya mempercayai dan meyakini dengan keesaan ALLAH SWT,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook Perkim.

Dia memeluk Islam di hadapan Pegawai Unit Dakwah dan Pembangunan Insan (UDPI) Perkim Kebangsaan, Muhammad Jais Mariappan Abdullah.

Nerosha berkata, penghijrahannya itu merupakan keputusan yang telah lama difikirkan secara mendalam dan telah mendapat restu oleh ahli keluarganya serta rakannya.

Dia pernah mengharumkan nama Malaysia dengan meraih emas Kejohanan Dunia pada edisi 2017 di Las Vegas, Amerika Syarikat selain memenangi perak pada temasya Sukan Sea 2021 di Hanoi selepas menduduki tempat kedua dalam acara berpasukan wanita.

Baca Lagi:“Tiada dalam keturunan kami yang pergi tempat judi” – Ibu Ameera Khan selar pihak menuduh anaknya berjudi lumba kuda“Ingatkan botol minyak masak jatuh dari langit” – Gadis kutip botol minyak masak atas jalan dapat pujian warganetVideo tular pengayuh beca selamba ‘hisap gam’ ketika berhenti di tengah jalan jadi bualan ramai

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments