Hotel Sheraton Imperial tawar tempoh penginapan 24 jam mengikut waktu daftar masuk

Hotel Sheraton Imperial tawar tempoh penginapan 24 jam mengikut waktu daftar masuk.

Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur memberikan keistimewaan kepada pelanggan dengan menawarkan tempoh penginapan selama 24 jam mengikut waktu daftar masuk.

Pengarah jualan dan pemasarannya, Shaidatul Nurfairuze A Rashid berkata, ia merupakan satu kelainan berbanding hotel tempatan lain apabila tiada penetapan waktu untuk daftar masuk dan keluar.

“Jika tetamu daftar masuk pukul 8 pagi, mereka akan daftar keluar pada 8 pagi keesokan hari.

“Kami juga menyediakan kemudahan bilik bersambung di setiap aras dan mempunyai lapan bilik.

“Ini bagi memudahkan keluarga besar yang datang untuk inap tinggal berhubung antara satu sama lain tanpa perlu berjalan jauh,” katanya kepada Sinar Harian pada Jumaat.

Ujar beliau, sejajar dengan slogan ‘World Gathering Place’, hotel tersebut turut menyediakan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan seperti spa, kolam renang, ruang mesyuarat serta restoran yang beroperasi sepanjang hari menyajikan pelbagai jenis masakan dan banyak lagi.

Tambah Shaidatul Nurfairuze, sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, hotel tersebut menjadi tumpuan tetamu setempat untuk bercuti dan melakukan inap tinggal bersama keluarga atau rakan-rakan kerana tidak boleh berkunjung ke negeri lain.

Menurutnya, setelah menerima ‘Best MICE Hotel Award 2022’, hotel berkenaan menerima kunjungan yang tinggi daripada pelancong luar negara termasuk pihak korporat dari China, India dan Singapura yang mengadakan mesyuarat, konvensyen serta persidangan.

“Hotel Sheraton Imperial merupakan sebuah jenama di bawah Mariott International yang mempunyai 31 jenama hotel dengan Hotel Sheraton Imperial adalah jenama terbesarnya dengan memiliki 200 rangkaian seluruh dunia.

“Di Malaysia kini terdapat tiga hotel Sheraton Imperial iaitu Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan Kuching manakala di Johor bakal dibuka pada 2025,” ujarnya.

Dalam pada itu, beliau berkata, pihaknya juga bekerjasama dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) bagi memperkenalkan budaya dan seni pelbagai bangsa serta kaum di Malaysia menerusi persembahan ketika menyambut tetamu dari luar negara.

“Kami juga akan menggalakkan tetamu untuk berdaftar dengan Mariott Bonvoy bagi mengumpul mata setiap kali menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak kami. Mereka boleh menebus mata itu bila-bila masa dan di mana-mana cawangan kami.

“Orang ramai yang berminat untuk menginap dan merasai perkhidmatan lain yang disediakan oleh Hotel Sheraton Imperial boleh membuat tempahan secara terus atau dalam talian menerusi laman sesawang Mariott International, aplikasi Mariott Bonvoy dan media sosial seperti Facebook serta Instagram,” katanya.

Baca Lagi:Suami nekad kejar isteri cedera selepas motosikal dilanggar kereta kekasih isteriBERSATU gantung keahlian Ahli Parlimen Labuan selama 6 tahun kerana sokong PMXTular video pekerja restoran ‘Nasi Kandar’ buat kerja sambil pakai spender, netizen bengang tak tahu nama restoran dan lokasi

About Mat Lan Editor

Check Also

tanda-tanya-motosikal-ex5-dihumban-dalam-tasik-akhirnya-terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab. Gara-gara tidak berpuas hati dengan perbuatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments