Pempengaruh jelita dari Brazil maut ketika proses sedut lemak di lutut, sempat swafoto di gym sehari sebelum meninggal

Pempengaruh jelita dari Brazil maut ketika proses sedut lemak di lutut, sempat swafoto di gym sehari sebelum meninggal.

Seorang pengaruh Brazil dilaporkan meninggal dunia selepas mengalami empat serangan jantung semasa prosedur sedut lemak di bahagian lututnya.

Luana Andrade, 29, meninggal dunia sehari selepas prosedur tersebut yang dilakukan oleh doktor swasta dan pakar bius yang diupah oleh keluarganya di Sao Paulo.

Pakar Bedah Plastik dan Presiden Kolej Pembedahan Plastik Brazil, Dr. Diovane Ruaro memberitahu media tempatan, Andrade kelihatan sihat sebelum pembedahan itu.

Punca kematian model pereka fesyen dan bintang realiti itu disenaraikan sebagai embolisme pulmonari selepas mengalami komplikasi semasa pembedahan.

“Pembedahan terganggu dan pesakit menjalani ujian yang mendedahkan trombosis besar-besaran.

“Andrade kemudian dipindahkan ke unit rawatan rapi (ICU) di mana dia menjalani rawatan ubat dan hemodinamik sebelum disahkan meninggal dunia,” kata Hospital Sao Luiz dalam satu kenyataan.

Sehari sebelum pembedahannya, Andrade menyiarkan tiga swafoto dari gim di Instagram dan peminatnya kini menghantar ucapan takziah pada ruang komen gambar tersebut.

“Sukar dipercaya seorang wanita dengan tubuh badan yang sudah cukup cantik kehilangan nyawanya kerana prosedur kosmetik,” kata salah seorang pengguna media sosial.

Pemain bola sepak Brazil, Neymar dilaporkan turut merakamkan penghormatan kepada Andrade.

“Hari ini saya kehilangan seorang kawan kerana prosedur estetik yang mudah.

“Standard tubuh badan ‘sempurna’ yang mustahil dicapai tetapi sering dipaparkan di Instagram dan di dalam media perlu ditamatkan dengan segera,” katanya.

Baca Lagi:Isteri simbah minyak petrol, bakar suami sedang tidurDulu dipuji, sekarang teruk Michelle Yoeh dikecam selepas dilantik jadi duta BalenciagaPengantin perempuan dirasuk di majlis perkahwinan, menari sampai tak sedar diri

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments