Warga emas gigit mata buaya

Warga emas gigit mata buaya.

Seorang penternak haiwan di Australia berjaya menyelamatkan diri ketika diserang seekor buaya dengan menggigit mata reptilia tersebut, lapor akhbar Metro UK semalam.

Colin Deveraux diserang seekor buaya sepanjang 3.2 meter ketika membaiki pagar seorang diri di kawasan terpencil Wilayah Utara.

Lelaki berusia dalam lingkungan 60-an itu berjalan di tepi tasik dan melihat ikan di dalam airnya yang surut untuk berehat seketika.

Tiba-tiba, Deveraux diserang hendap oleh seekor buaya jantan yang menerkamnya dari dalam air.

“Air surut dan terdapat sedikit air di tengah tasik. Saya mengambil dua langkah dan buaya itu melekat pada kaki saya.” katanya.

Deveraux berkata, dia pada awalnya cuba menendang rusuk buaya itu dengan kaki kirinya. Apabila percubaan itu gagal, dia menggigit kelopak mata reptilia itu dan melarikan diri.

Buaya itu mengejar Deveraux sejauh 4 meter sebelum berhenti mengejarnya.

Apabila selamat, dia mencari tuala dan tali untuk mengikat kakinya bagi menghentikan pendarahan, sebelum dibawa oleh abangnya ke hospital sejauh 130 kilometer.

Baca Lagi:Orang ramai kecoh lelaki tidak berbaju, berseluar pendek tayang duit RM100,000 di jalan rayaPengantin perempuan dirasuk di majlis perkahwinan, menari sampai tak sedar diriAhli Parlimen Bukit Gantang pula umum sedia sokong PM Anwar

About Mat Lan Editor

Check Also

kelibat-4-‘pontianak-berkeliaran-di-pekarangan-snbj-curi-perhatian-ramai

Kelibat 4 ‘pontianak berkeliaran di pekarangan SNBJ curi perhatian ramai

Kelibat 4 ‘pontianak berkeliaran di pekarangan SNBJ curi perhatian ramai. Perlawanan final Piala FA membabitkan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments