Tinggal anak bawah 10 tahun dalam kenderaan boleh didenda lebih RM600

Tinggal anak bawah 10 tahun dalam kenderaan boleh didenda lebih RM600.

Direktorat Trafik Arab Saudi memberi amaran kepada semua pemandu di negara itu supaya tidak meninggalkan kanak-kanak tanpa pengawasan di dalam kenderaan, lapor laman berita Gulf News semalam.

Mengikut undang-undang Arab Saudi, meninggalkan kanak-kanak bawah umur 10 tahun di dalam kenderaan dianggap sebagai pelanggaran lalu lintas dengan denda dikenakan adalah antara 300 riyal (RM373.95) hingga 500 riyal (RM623.24).

Gambar hiasan

Arahan itu dilakukan sebagai sebahagian daripada usaha berterusan untuk memastikan keselamatan dan kesejahteraan kanak-kanak semasa dalam perjalanan.

Pemandu-pemandu kenderaan juga dinasihatkan untuk menggunakan tempat duduk keselamatan kanak-kanak bagi meningkatkan keselamatan dalam kenderaan

Baca Lagi:Kecoh! Pengadil dikejar pemain, pegawai PBT di kejohanan 9 sebelahGambar ‘Selfie’ baru Mawar Rashid undang pelbagai reaksi netizen, ada yang perasan sesuatu…‘Berlambak muka macam ini kat kampung aku’ – Netizen tarik balik pujian kata pemandu lori viral kacak lepas tengok video interview

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments