Doktor terkejut jumpa lalat hidup dalam usus pesakit umur 63 tahun

Doktor terkejut jumpa lalat hidup dalam usus pesakit umur 63 tahun.

Seorang doktor terkejut apabila menemui seekor lalat hidup dalam usus pesakit yang dibedahnya.

Kejadian berlaku di Missouri, Amerika Syarikat ketika pesakit yang berusia 63 tahun sedang dimenjalani pembedahan kolonoscopy, iaitu satu prosedur dimana kamera kecil dimasukkan ke dalam saluran usus untuk melihat sebarang aktiviti tidak normal dalam usus pesakit.

Ketika pemeriksaan dibuat, doktor yang menjalankan prosedur kolonoscopy itu terkejut apabila menemui seekor lalat hidup dalam usus pesakit berkenaan pada bahagian kolon sigmoid.

“Kes ini sangat aneh. Masih kekal misteri bagaimana lalat boleh hidup dalam kolon sigmoid pesakit,” kata doktor itu menerusi American Journal of Gastroenterology.

Menurut laporan, 24 jam sebelum beliau menjalani prosedur terbabit, beliau hanya memakan piza dan jeruk dan tidak pula kelihatan sebarang lalat pada makanan yang dijamahnya.

Baca Lagi:Warga emas enggan berganjak selepas lihat isteri maut dirempuh kereta ketika sarapan bersama di kopitiamPersediaan menghadapi banjir, lelaki ini ‘bungkus’ Lamborghini Aventador S miliknya guna plastik besarPeniaga hidang kopi ‘Joss’ boleh didenda RM10,000 atau penjara

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments