Berdosa suami tekan butang ‘like’ gambar perempuan cantik

Berdosa suami tekan butang ‘like’ gambar perempuan cantik.

Di zaman media sosial sekarang ini, banyak kita dengar cerita tak kisah suami ataupun isteri berlaku curang terhadap pasangan mereka hanya kerana semua perkara boleh di akses di hujung jari saja.

Dosa suami tekan butang ‘like’

Melalui laman TikTok baru-baru ini, tular video memaparkan Ustaz Azhar Idrus memberi penjelasan mengenai si suami like gambar perempuan cantik.

Kata UAI, jika niat suami menekan butang like kerana wanita itu cantik dan mendedah aurat, maka hukumnya berdosa.Tekan ‘like’ kerana memberi info betul

@ustaz.azhar.fan #uai #ceramahislam #ceramahagama #ustazazharidrus #bigboss ##fyp #fypシ #fypシ゚viral #fypage ♬ original sound – Ustaz Azhar FanNamun begitu, seandainya si suami menekan butang like hanya kerana info yang diberikan wanita tidak menutup aurat tersebut benar, maka tidak berdosa.

Jadi bila dia ‘like’ dia bukan ‘like’ perempuan itu tak tutup aurat, dia ‘like’ resipi. Maka tidak berdosa.

Dalam pada masa yang sama, pendakwah tersebut turut memberi nasihat kepada golongan suami untuk menghindarkan diri daripada melakukan perkara yang boleh mendatangkan rasa ragu-ragu pada isteri.Maka sebaiknya tak usah ‘like’ kerana dia menyebabkan isteri kita rasa ragu. Nabi kata kalau meragukan, tinggalkan perkara itu.

Baca Juga:Guru temui palam pintu pesawat Alaska Airlines yang tercabut bertulis tangan ‘Made In Malaysia’ cetus persoalanBudak tadika beri jongkong emas bernilai RM70,000 kepada rakan sekelas sebagai ‘hadiah pertunangan’Mimpi ada emas tertimbus di bawah lantai dapur rumah, lelaki maut selepas terjatuh dalam lubang sedalam 4 meter yang digali

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments